Wandelen met open mind

Vanochtend was ik op het Leesten, met mooie mensen en fijne gesprekken. Het is namelijk de ‘Week van de dialoog’ en ik mocht een groepje begeleiden. 

Ik heb al regelmatig dialoogtafels begeleid. Erg leuk, maar dit keer wilde ik wat anders. Ik wilde een wandeldialoog. Mijn ervaring is namelijk dat het dan zoveel makkelijker gaat. Wandelend in de mooie natuur, kom je meer tot jezelf en ervaar je rust en ruimte om echt in contact te komen met de ander. En zo ging het ook vanochtend.

De natuur geeft rust en ruimte voor een goed gesprek

Met een groepje van vijf ging ik op pad. Afwisselend wandelden we met twee of drie mensen en deelden we onze ervaringen rondom het thema van dit jaar ‘Ontdek de ander’. De gesprekken gingen over hoe fijn het is als iemand naar je luistert en doorvraagt. Maar ook wat het jezelf oplevert als je luistert, oprecht geïnteresseerd bent en de tijd neemt voor iemand. Ook ging het over het gemis aan contact, maar ook over de wens om nieuwe mensen te ontmoeten met andere ervaringen en nieuwe verhalen. En niet te vergeten: wat ga je zelf doen om je dromen en wensen te realiseren in het contact met de ander. Al wandelend leerden we elkaar een beetje beter kennen. 

Nieuwe ervaring

Het was een mooie ontmoeting en bij de koffie, na afloop, kwamen we tot de conclusie dat we allemaal een nieuwe ervaring hadden opgedaan. Luisteren en ons hart openstellen. Dat zouden we vaker moeten doen. 

Voor de liefhebbers hieronder een mooi gedicht van Jean Pierre Rawie

Moment

Soms hoor ik onverwacht weer achter

gewone woorden die je uit

een zoveel zuiverder en zachter,

adembenemender geluid,

dat ik opnieuw naar je moet kijken

of ik je nooit tevoren zag.

Laat al die jaren maar verstrijken;

zolang ik dit bewaren mag

kan jou en mij de tijd niet deren:

weer voor het eerst met je alleen

hoor ik de harmonie der sferen

door alle alledaagsheid heen.

Gepubliceerd door Marieke

Ik blog over alles wat mij bezig houdt. En soms schrijf ik gedichten over mijn zieleroerselen, de natuur en het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: