Puin, puin en nog eens puin. En hulp!

Van Apeldoorn naar de Achterhoek (4)

Het sloopwerk? Dat doen we zelf, zeiden we stoer tegen de aannemer. Wisten wij veel dat je door vijf lagen vloer heen moet, voordat je echt op de bodem van je huis staat. Gelukkig kwamen vrienden en onze jongens met veel vrolijkheid helpen.

Voor de kenners onder ons: het huis heeft deels een houten vloer en deels een betonvloer. Beide vloeren moeten er helemaal uit om straks isolatiemateriaal, een betonvloer en vloerverwarming aan te kunnen leggen. Wat een klus. Vijf lagen heb ik gerekend. Tapijt, houten vloerplaten, dunne latten, dikke balken en jawel onderin de kruipruimte nog een cementlaag.

Zo’n verbouwing is een lesje doorzettingsvermogen

In sommige kamers leek het wel of er een aardbeving was geweest. Wat een puin en hoe kregen we dat in godsnaam geklaard. ‘Stap voor stap’, zei Peter dan. En dat deden we dan maar. Stukje bij beetje werd de berg kleiner en op een gegeven moment is de ruimte toch echt leeg. Verstand op nul en blik op oneindig. Bikkelen en stofhappen. Bij Peter functioneert de fingerprint inmiddels niet meer, het velletje is afgesleten.

En toen kwam er hulp. Op vrijdag, zaterdag en zondag waren er ineens vele extra handen van vrienden en onze jongens. Met elkaar maakten we enorm veel meters, we hadden plezier en gezellige pauzes met broodjes en soep in de tuin. We kregen een bloemetje en een vriendin bakte een cake in de vorm van een groot hart. Zo lief en fijn.

Een vriendin bakte een cake-hart

Inmiddels is onze klus bijna geklaard. Dan mag de aannemer weer verder en wie weet kunnen wij dan nog even naar Bergen aan Zee. Lang geleden hadden we namelijk een midweekje geboekt voor deze meivakantie. Annuleren kon niet meer en misschien was dat maar goed ook. Als alles voorspoedig verloopt, gaan wij nog even uitwaaien.

Gepubliceerd door Marieke

Ik blog over alles wat mij bezig houdt. En soms schrijf ik gedichten over mijn zieleroerselen, de natuur en het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: