Dieptepunt Dixi

Van Apeldoorn naar de Achterhoek (5)

En toen stonden we op de bodem van het huis. Letterlijk in het zand, met om ons heen de fundering en de kale muren. ‘Lekker casco’ zei een vriendin. Met als extra toevoeging: een rode dixi in de voortuin.

Na onze noeste arbeid om de woning te strippen, konden wij even naar Bergen aan Zee. Het was kort maar heerlijk om er tussenuit te zijn. Uitwaaien, gezelligheid en de toerist uithangen met bootje varen in de grachten van Alkmaar. En natuurlijk de zon in de zee zien zakken. Even wat anders.

Ondertussen is in Zelhem een start gemaakt met opbouw. De water- en rioolvoorzieningen zijn aangelegd en via een loopband is er in de hele woning zand ingestort. Ik heb de hoeveelheid zand niet gezien, maar ik denk dat het enorme berg is geweest. Een dikke isolatielaag is aangebracht en de betonmatten liggen erin. Maandag wordt het beton gestort. Een kleine mijlpaal in ons verbouwingsavontuur.

Mijn 21ste moederdag met ontbijt op bed

En toen was het moederdag in Apeldoorn. Een ontbijtje op bed is bij ons dan vaste prik. Altijd trouwens als er wat te vieren is. Zo grappig om te merken dat onze jongens, die inmiddels hele kerels zijn, het nog steeds leuk vinden om dat ontbijtje bij ons op bed te doen. Het was mijn 21ste moederdag, de laatste in ons huis in Apeldoorn. Zullen ze dit straks in Zelhem ook nog doen? Of voelt het dan anders, omdat het niet echt hun huis meer is?

Op vakantie naar caravan Irma

Inmiddels kregen we goed zicht op de planning en zagen we een serieus knelpunt. Op het moment dat we er in Apeldoorn uit moeten, kunnen we er nog niet in. Ik belde met de camping in Zelhem en tot mijn verbazing was er nog een caravan beschikbaar. Heb het natuurlijk meteen geboekt, maar vroeg mij wel af welke caravan er nu nog vrij is voor vier weken in het hoogseizoen. We zijn maar eens gaan kijken. We werden allerhartelijkst ontvangen, en het zag er allemaal prima uit. Caravan Irma zal onze tijdelijke plek zijn. Gaan we toch nog op vakantie dit jaar.

Gepubliceerd door Marieke

Ik blog over alles wat mij bezig houdt. En soms schrijf ik gedichten over mijn zieleroerselen, de natuur en het leven.

Eén opmerking over 'Dieptepunt Dixi'

  1. Leuk Marieke de vorderingen zo te volgen.
    En op naar caravan Irma effe lekker op vakantie 😉
    Ik blijf je volgen

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: